Andreic

Lucru, barfe, cod si joaca

Despre profesionistii tepari. Freelancer.com

Astazi mi-am zis sa scriu un articol cu totul inedit despre platforma freelancer si asazisii freelanceri de top de pe acolo.

Deci eu am acest proiect Alvorit UK ce incerc sa il cresc atingand un targhet anual de 250 de clienti prin diferite mijloace, si ce mi sa parut mie cea mai usoara metoda (sa dovedit a fi defapt o puternica pierdere de timp), a fost sa angajez „experti in marketing” carora sa le ofer ca obiectiv simplu 200 de urmaritori noi pe retele sociale si un 35 de clienti de caciula noi pana la finalul campaniei. Timpul de realizare era de 30-45 de zile in care sa atinga acel targhet.

Pun anunt pe Freelancer unde am cautat un marketing expert (i-am oferit pana si buget 250£ si la cum am pachete de 5.99, putea face si conturi false cu scuze).

Vin peste 30 de aplicanti si incep din respect sa-i iau intai pe freelancerii fara recenzii cu profile naspa (aia e sa fiu deschizator de usi ca si eu tot cu deschizatorii mei m-am ridicat). Desi eram 100% per convins ca nu se ridica la nivelul experientei cu care se laudau. Erau pe din afara total, nu au citit mecar oferta mea si si-au facut bid-urile cu Chatgpt mintindu-ma ca le-au scris ei (la intrebarea stii ce este whmcs unui freelancer ce a scris in propunere ca se bucura ca are oportunitatea sa lucreze cu un angajator ce contorizeaza activitatea cu WHMCS, freelancerul ma intrebat daca este o comunitate deoarece nu a auzit niciodata de asta). Si aveau niste preturi, daca eu venisem cu 250£ buget. Ei sareau la 500-750£, nici macar nu citeau proiectul meu, nu-si citeau nici bid-urile lungi scrise de A.I. cu care se laudau ca le-au scris ei.

Nu stiau ce este un plan de marketing, mi-a facut unul exemplar la misto si aparea ca trebuie sa platesc 200£ per client (in conditia in care eu as incasa 5.99£).

Imi bagau ca trebuie sa investesc 2000£-3000£ in ads-uri pentru 30 de clienti. Mai veneau unii cu pagini spam de investitii in crypto si se laudau ca le-au crescut ei (toate aprecierile venind de la conturi ce erau tot a lor). Si timpii 1-2 zile in bid si 3-4 luni termen de finalizare in privat.

Simt ca am pierdut o zi degeaba, simt acum de ce clientii evita sa stea la discutii cu freelancerii cu putine recenzii.

Maine voi avea focus pe freelancerii ce au peste 30 de recenzii ce au postat bid. Voi veni cu partea a doua la acest articol.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *