Pe Silviu l-am cunoscut în toamna anului trecut, la scurt timp după ce îmi deschisem prima (și singura) firmă și făcusem primul pas oficial în lumea antreprenorilor. Ma surprins în mod plăcut faptul că poate face ceea ce mulți studenți doar visează (și chiar eu în perioada în care eram elev cu cei 20 de lei pe saptamană, nici nu îndrăzneam să am vreo pretenție de la mine) , anume să câstige lunar de la câteva sute, la câteva mii de lei din pasiunea lui (Web Design-ul). Așa se frace că după câteva luni în care am contribuit cu câteva teme, module și în care am învățat destul de multe lucruri de la el din domeniu, am decis că e musai să îi pun câteva întrebari pentru un articol!

Cine ești tu?

Numele meu este Pavel Silviu, și sunt student la facultatea de informatică din Iași.

Cum ai descoperit pasiunea pentru web design?

Pasiunea pentru web design am descoperit-o acum ceva timp,  când făceam pentru prima dată un site pentru liceul de unde am absolvit. Am fost încurajat de profesoara mea de informatică sa fac acest lucru, și pentru acesta nu o voi uita. În sfârșit, învățasem și eu ceva util de la școală.

Ce te-a motivat să îți transformi pasiunea într-o sursă de câștig?

Deși la început crearea site-urilor era o pasiune, bineînțeles că am vrut mai mult fiind un elev cu multe multe nevoi, am luat decizia de a oferi aceste servicii contra cost, în acest fel să-mi îndeplinesc unele dorințe cum ar fi cumpărarea unui laptop nou, precum și alte necesități.

Care a fost cea mai mare provocare ce a trebuit să o duci, în acest domeniu?

Cred cu desăvârșire că cea mai mare provocare a mea  (nu mă îndoiesc că și a altora) a fost să găsesc clienți, și să le le câștig încrederea (lucru greu de făcut, deoarece sunt doar un student) și deși vreau doar binele celor din jur, clienții mei nu au de unde să știe asta la început. Am învățat însă în timp cum să mă comport cu aceștia astfel încât timpul nostru petrecut împreună la crearea site-urilor lor, să fie cât mai productiv și cât mai bine fructificat.

Cum te-a afectat pandemia și ce soluții ai găsit?

Pot spune cu încredere că pandemia nu m-a afectat deloc, ba din contră, oamenii s-au retras acum în domeniul virtual, toți vor să își înființeze magazine virtuale, din cauza faptului că clientii nu le mai vin în cele fizice, de frica acestui virus.

Ce îi sfătuiești pe cei ce devin motivați să îți calce pe urme?

Pentru cei care vor să îmi calce pe urme le spun doar atât. Munciți, îndrăzniți, cel mai important este să faceți ce vă place, încercați orice! Nu uitați că pasiunea trebuie să se transforme în bani, și nu a face bani într-o pasiune

Va mulțumesc pentru timpul acordat!

Îl puteți urmări aici