Căutare

România este țara în care violența domestică este o normalitate

  • Share this:
post-title

Ne punem adesea problema, că angajații ne sunt ineficienți, vecinii și prietenii devin tot mai retrași și vedem adesea femei ce din pricina fricii ce o trăiesc în fiecare zi mulțumită partenerului de viață, nu mai au motive să spere nici măcar la liniște, că de fericire au renunțat demult să mai viseze. În acest articol am decis să scriu despre Statul Român și despre femeile ce trăiesc cu bărbați ce au mentalitatea că femeia nebătută este ca casa nematurată! Dar și cum în România anului 2021, autoritățile nu au găsit nici o soluție eficientă de a rezolva această problemă!

De ce trăiesc femeile o astfel de viață?

Înafara unui astfel de mediu, judecata se face foarte ușor, deoarece bârfitorii unei comunități nu sunt afectați în nici un fel de scandaluri, alcool și bătăile ce odată pornite se opresc doar după divorț sau când victima moare. Potrivit psihologilor, tot procesul pornește de la mici tachinări urmate de reproșuri, ridicarea tonului și momentul ce da startul și deschid agresorului portiță de a creea o astfel de viață partenerei este prima palmă. Momentul primei palme va decide dacă relația va mai continuă sau nu, dacă va continuă atunci acesta va procesul ei, dacă nu atunci agresorul va agasa victima cu scuze și iluzia unui viitor frumos!

Poate o femeie să scape dintr-un astfel de mediu?

În teorie este foarte simplu, însă realitatea contrazice ceea ce recomandă psihologii și specialiștii, deoarece femeia nu este ținută doar emoțional în acel mediu ci și forțată de împrejurimi, posibilități financiare, existența unui copil ce va creea o mulțime de piedici și cheltuieli în vederea unui divorț! De asemenea neexistenta unei proprietăți sau a unui refugiu va reprezenta o problemă decisivă în părăsirea relației!

Totuși o soluție există?

În România există ONG-uri ce sprijină temporar mame în astfel de dificultăți. Dar singura soluție ce am descoperit-o eficientă este Casa Domnului! În Biserica Orthodoxa Română sunt Mănăstiri de maici ce primesc în chilii mame cu copii ce au trecut prin astfel de experiențe și au nevoie de ajutor o perioadă pentru a se pune pe picioare. La schimb maicile (sau călugării, depinde de Mănăstire) nu vor cere prezența la rugăciunile de duminică și din sărbători, și puțîn ajutor la muncile Mănăstirii atunci când e cazul. (mi-aș dori să luați legătura cu mine în privat dacă sunteți într-o astfel de situație și aveți nevoie de recomandarea unei Mănăstiri ce să vă ajute cu o astfel de problemă (nu postez public aici deoarece nu știu dacă își doresc cozi de nevoiași la poartă))

Am cunoscut o astfel de persoană?

În România nu este greu să întâlnești persoane agresate de partenerii de viață, și chiar în familia mea copilăria a fost cu multe amintiri de la părinții mei pe această temă! Astăzi când mă întorceam de la Biserică, am avut plăcerea de a discuta cu o doamnă ce din nepăsarea autorităților a decis să vină să protesteze în vederea transmiterii unui mesaj.

Cum vă numiți și care este scopul ieșirii dumneavoastră la protest?

Mă numesc Cristina Vasilescu-Cioban și scopul pt care am decis să ies la protest este schimbarea atitudinii statului referitoare la rezolvarea problemei mele, dar și a altor mămicii și femei aflate în acceași criză.

Ce va împins spre această decizie?

Imposibilitatea autorităților locale : poliției și DGASPC Ialomița în a reuși să facă lumină și dreptate.

Ce poate face statul pentru persoanele care se află într-o situație similară cu a dumneavoastră?

Statul poate face multe lucruri: schimbarea legii, prin înăsprirea pedepselor pentru agresori, construirea unor locuințe pentru soțiile și mămicile care, după  divorț să aibă o perioadă unde să locuiască, până reușesc să devină independente și stabile emoțional, ca ulterior să își închirieze/ cumpere o locuință. Să oblige agresorul la plata daunei morale și materiale în caz de loviri și alte violențe.

Ce poate face Statul Român pentru dumneavoastră?

Statul poate face multe lucruri: schimbarea legii, prin înăsprirea pedepselor pentru agresori, construirea unor locuințe pentru soțiile și mămicile care, după  divorț să aibă o perioadă unde să locuiască, până reușesc să devină independente și stabile emoțional, ca ulterior să își închirieze/ cumpere o locuință. Să oblige agresorul la plata daunei morale și materiale în caz de loviri și alte violențe.

Concluzia?

Despre motivele pentru care în 2021 mai ajung femei în stradă să se plângă de violența domestică voi continuă în articolul următor cu explicațiile Guvernanților dar și soluțiile Parlamentului European ce au fost aplicate în țările Uniunii Europene! Eu sunt Andrei Ciubotariu și îți mulțumesc pentru citirea articolului!

Ciubotariu Andrei

Ciubotariu Andrei